Thursday, December 29, 2005

27 december – Inpakken en wegwezen

Met lichte tegenzin begonnen we op tijd aan het inpakken van de spullen en het schoonmaken van de camper. Cora kreeg het uiteraard weer voor elkaar om alles ingepakt te krijgen, alhoewel ik moet toegeven op een gegeven moment ook zo mijn twijfels gehad te hebben. Dan het schoonmaken van de camper. Nu, de mensen na ons hebben het heel wat beter getroffen dan wij. Toen wij de camper ophaalden, bleek hij bepaald niet schoon te noemen. Maar om er met de Franse slag doorheen te gaan, zit niet in ons systeem (en al zeker niet in dat van Cora). Maar, al met al waren we iets over 12.00 uur klaar, dat viel per saldo alleszins mee. Het was maar een paar kilometer naar het inleverpunt, waar we in tien minuten klaar waren. Mocht ook wel met zo’n schoon geheel. Met de taxi naar Hobart, waar we voor de nacht een hotel hadden geboekt. Om 13.30 uur zaten we aan een heerlijke lunch met een glaasje campagne om de behouden tocht te vieren. We hebben linksrijdend, in een ook weer niet kleine camper 17.000 km afgelegd, met als ergste probleem een lekke band. Daar mag je bepaald niet over klagen.
De middag hebben we door Hobart gelopen, best een leuke stad. Ook weer aan een mooie baai, daar heb je er hier wat van in dit land. Omdat de Sydney – Hobart zeilrace momenteel aan de gang is worden er in de haven grote tenten opgezet. Morgen komen de eerste grote jachten aan en dan is het hier dagen feest. In de stad zelf is het een wat gekke situatie. In een land waar veel winkels 7 dagen per week open zijn, blijken hier nogal wat winkels gewoon een goede week dicht te zijn. Op vakantie! Dat maakt het geheel toch wat minder gezellig.
Tijdens het diner nog even teruggeblikt op de tocht door Tasmanie. Het is een buitengewoon afwisselend en mooi eiland. Het weer is onberekenbaar, maar dat hebben we er graag voor over gehad. We hadden hier best langer door kunnen brengen, maar op is op. Morgen vliegen we.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home